På Mynewsdesk används taggar för att strukturera innehåll i det publika nyhetsrummet.

Du kan välja helt fritt vilka taggar du vill använda, fast vi rekommenderar att bara skapa ett begränsat antal taggar, som ni sedan använder konsekvent varje gång ni publicerar. Att använda ett större antal taggar förbättrar inte eran räckvidd eller SEO.

a) För att skapa en ny tagg in ditt Nyhetsarkiv, går du in i redigeringsläget för ett pressmeddelande, en nyhet eller ett blogginlägg. I avsnittet Taggar i nyhetsrummet skriver du in namnet på taggen du vill använda, och trycker på retur-tangenten för att lägga till den. Mer detaljerad information om hur du går tillväga hittar du under Tags i vår guide Publish a press release, news or blog post.

b) För att skapa en tagg i ditt Mediearkiv, går du in i redigeringsläget för en bild, video eller ett dokument, och lägger till taggen enligt ovanstående beskrivning.

Att lägga till en tagg på en bild i bildhanteraren fungerar principiellt på samma sätt, fast användargränssnittet ser annorlunda ut. För att skapa en ny tagg för en bild, går du in i redigeringsläget för bilden (rör muspekaren över bilden och klicka på redigerings-ikonen, eller klicka på rutan med bilden och välj Redigera), och lägger till taggen. Beroende på din skärmstorlek, kan det hända att du behöver skrolla ner menylisten till höger om bilden för att se taggarna.
Mer detaljerad information om hur du gör hittar du under Edit i vår guide Publish an image.

c) För att skapa en tagg under Events, går du in i redigeringsläget för ett evenemang, och lägger till taggen enligt ovanstående beskrivning.

Avsnittet Kontakt i nyhetsrummet använder sig inte av taggar.

Så fort du lagt till en tagg på ett redan publicerat material, kommer taggen att visas i ditt publika nyhetsrum
Ifall materialet med den nya taggen ännu inte har publicerats, kommer taggen att dyka upp i samma ögonblick som det publiceras.
Med andra ord: En tagg kommer bara att visas i det offentliga nyhetsrummet när det finns något publicerat material med taggen. Detta är för att undvika visning av taggar som annars hade varit tomma när en besökare av nyhetsrummet klickar på dem.

För att ytterligare administrera (toppmarkera, lägga till bild på toppmarkerad tagg, ändra sortering, kombinera) dina taggar, går du in på Settings (klicka på kugghjulet) > Inställningar för taggar

Mer information om taggar finns i vår guide Structure your content in Tag Management.