Beta, eller betaversion, kallas inom datateknik en applikation (eller en uppdatering av den) som ännu inte har färdigställts och testats fullt ut. Även om den till största delen uppfyller förväntningarna, så kan vissa funktioner inte ha implementerats än, och sannolikt har den fortfarande några buggar.

För att se tillgängliga betaversioner på Mynewsdesk, klickar du på Settings (kugghjulet uppe i höger hörn) och väljer Beta. Klicka för att aktivera eller avaktivera en betaversion. Du kan byta fram och tillbaka när och hur ofta du vill under beta perioden. Inställningarna påverkar alla användare av nyhetsrummet.