Account Owner är en användarroll med särskilda admin-rättigheter, som kan innehas av en press officer, alltså av en användare av ett nyhetsrum på Mynewsdesk.

Användaren som startar upp ett nytt nyhetsrum blir automatiskt account owner. Rollen kan överföras till andra press officer, men det går inte att ta bort den helt, eller tilldela den till flera personer samtidigt.

Ifall du som account owner planerar att avsluta ditt personliga användarkonto på Mynewsdesk, behöver du först tilldela rollen till en annan användare, innan du kan radera ditt eget användarkonto.

Account Owner är den enda användaren som kan:
– Fastlägga en annan användare som account owner (klicka på kugghjulet och välj Användare)
– Ta bort användare från nyhetsrummet (klicka på kugghjulet och välj Användare)
– Aktivera krav på tvåfaktorsautentisering (2FA) för alla användare (klicka på kugghjulet och välj Säkerhet)

Användare som inte är Account Owner kan alltid:
– Bjuda in nya användare till nyhetsrummet (klicka på kugghjulet och välj Användare)
– Välja att sätta upp tvåfaktorsautentisering (2FA) för det egna användarkontot (klicka på ditt namn uppe i höger hörn och välj Inställningar)
– Utan begränsning använda alla andra funktioner, som Publish, Contacts osv.

Observera: I samma ögonblick som en account owner aktiverar krav på tvåfaktorsautentisering (2FA) för alla användare, får alla användare direkt upp en meny där de behöver lägga upp 2FA innan de kan fortsätta att arbeta med Mynewsdesk.

För att undvika avbrott i arbetsflödet, rekommenderar vi därför att informera alla användare på förhand, och be dem att själva aktivera 2FA innan det blir obligatoriskt.

Om du saknar Account Owner funktionen på ditt nyhetsrum och vill aktivera den, kan du höra av dig till din kontaktperson, eller till Mynewsdesk support.

Se även:
Hur lägger jag till en ny användare?
How to enable and login with 2FA (two-factor authentication)