Med Hosted Newsroom kan du, utan att du behöver några programmeringskunskaper, ordna så att det material du publicerar på Mynewsdesk automatiskt hamnar även på din egen webbplats.

EGEN SUBDOMÄN – CNAME
Genom att skapa en subdomän på er server och konfigurera en Cname-pekare, blir nyhetsrummet tillgängligt på er egen domän.
För att ordna det behöver du ha tillgång till DNS-inställningarna för er domän. Peka ditt Cname mot mnd-ssl-proxy.mynewsdesk.com. Att sätta upp ett Cname brukar bara ta några minuter.

Efter att du skapat ditt Cname på er server, loggar du in på nyhetsrummet på Mynewsdesk och går till Settings (klicka på kugghjulet) -> Nyhetsrumsinställningar -> Hosted newsroom. Välj följande alternativ för att installera ditt Hosted newsroom: Använd din egen subdomän (CNAME).
Sedan lägger du in URL:en på ditt Cname i fältet Din egen subdomän (CNAME).

Komplettera inställningarna (URL för omdirigering, Designinställningar, egen header och footer via HTML och CSS, inställningar för Cookies) enligt dina önskemål och klicka på knappen Spara & aktivera längst ner på sidan. Med funktionen Förhandsgranska kan du se hur ditt hosted newsroom kommer att visas, redan innan du kompletterar uppsättningen eller bekräftar några ändringar.

BÄDDA IN PÅ EGEN SIDA – IFRAME
Det här alternativet tillåter dig att bädda in nyhetsrummet under en flik på din egen webbplats där du har kvar din egen design, header och footer.

Fliken där iframen ligger är i själva verket tom och innehållet som syns ligger egentligen på en annan sida. Att sätta upp en iframe tar vanligtvis högst en timme, beroende på webbadministratörens kunskapsnivå. Den här lösningen förutsätter grundläggande kunskap i att manuellt redigera HTML-koden på den egna webbsidan.

Under Settings (klicka på kugghjulet) -> Nyhetsrumsinställningar -> Hosted newsroom väljer du följande alternativ för att installera ditt Hosted newsroom: Bädda in på din egen sida (IFRAME).

Sedan lägger du in URL:en på sidan där du vill bädda in ditt Hosted newsroom. Klicka på Skapa script och Kopiera till urklipp för att kopiera javascript koden för iFrame, och lägg in den i källkoden (i body), på sidan där du vill att ditt hosted newsroom ska visas.

Komplettera inställningarna (URL för omdirigering, Designinställningar, inställningar för Cookies) enligt dina önskemål och klicka på knappen Spara & aktivera längst ner på sidan. Med funktionen Förhandsgranska kan du se hur ditt hosted newsroom kommer att visas, redan innan du kompletterar uppsättningen eller bekräftar några ändringar.

HÄMTA INNEHÅLL VIA API
Med API gör ni anrop till oss där ni själva väljer vilka material ni vill hämta från ert nyhetsrum och visa på er webbplats. Eftersom er webbplats inte är en exakt spegling av nyhetsrummet kan ni på så sätt individuellt anpassa design och innehåll.
Att använda API kräver mer teknisk kunskap än ovanstående varianter av Hosted Newsroom. Kontakta vår support för teknisk dokumentation eller om du behöver vår API-nyckel.

ÖVRIGT
Utöver ovanstående alternativ kan du även på ett enkelt sätt synliggöra dina senast publicerade nyheter genom att implementera vår nyhetsmodul.
Även våra RSS-flöden kan användas för att visa publiceringar från ditt nyhetsrum på en annan webbplats.

Observera att Hosted Newsroom och API inte ingår i alla abonnemang. Din kontaktperson hos oss ger gärna information om ditt abonnemang och hur du kan uppgradera det efter behov.