På Mynewsdesk används kategorier för att strukturera innehåll i det publika nyhetsrummet.

Du kan välja helt fritt vilka kategori du vill använda, fast vi rekommenderar att bara skapa ett begränsat antal kategorier, som ni sedan använder konsekvent varje gång ni publicerar. Att använda ett större antal kategorier förbättrar inte eran räckvidd eller SEO.

a) För att skapa en ny kategori in ditt Nyhetsarkiv, går du in i redigeringsläget för ett pressmeddelande, en nyhet eller ett blogginlägg. I avsnittet Strukturera ditt innehåll med kategorier skriver du in namnet på kategorin du vill använda, och trycker på retur-tangenten för att lägga till den. Mer detaljerad information om hur du går tillväga hittar du under Categories i vår guide Publish a press release, news or blog post.

b) För att skapa en kategori i ditt Mediearkiv, går du in i redigeringsläget för en bild, video eller ett dokument, och lägger till kategorin enligt ovanstående beskrivning.

Att lägga till en kategori på en bild i bildhanteraren fungerar principiellt på samma sätt, fast användargränssnittet ser annorlunda ut. För att skapa en ny kategori för en bild, går du in i redigeringsläget för bilden (rör muspekaren över bilden och klicka på redigerings-ikonen, eller klicka på rutan med bilden och välj Redigera), och lägger till kategorin. Beroende på din skärmstorlek, kan det hända att du behöver skrolla ner menylisten till höger om bilden för att se kategorierna.
Mer detaljerad information om hur du gör hittar du under Edit i vår guide Publish an image.

c) För att skapa en kategori under Events, går du in i redigeringsläget för ett evenemang, och lägger till kategorin enligt ovanstående beskrivning.

Avsnittet Kontakt i nyhetsrummet använder sig inte av kategorier.

Så fort du lagt till en kategori på ett redan publicerat material, kommer kategorin att visas i ditt publika nyhetsrum
Ifall materialet med den nya kategorin ännu inte har publicerats, kommer kategorin att dyka upp i samma ögonblick som det publiceras.
Med andra ord: En kategori kommer bara att visas i det offentliga nyhetsrummet när det finns något publicerat material med kategori. Detta är för att undvika visning av kategorier som annars hade varit tomma när en besökare av nyhetsrummet klickar på dem.

För att ytterligare administrera (toppmarkera, lägga till bild på toppmarkerad kategori, ändra sortering, kombinera) dina kategorier, går du in på Settings (klicka på kugghjulet) > Inställningar för kategorier

Mer information om kategori finns i vår guide Structure your content in Category Management.