När du publicerar ett pressmeddelande, en nyhet eller ett blogginlägg på Mynewsdesk, skickas det vanligtvis automatiskt ut via mejl till bevakare och följare av ditt nyhetsrum.

Du kan enkelt avaktivera denna mejl-distribution genom att bocka i kryssrutan där det står ”Publicera endast i nyhetsrummet utan att skicka e-post till nyhetsrummets följare och prenumeranter.”
Du hittar kryssrutan i distributionsinställningarna, i avsnittet Visa i nyhetsrummet

För att komma in på sidan med distributionsinställningarna skapar du ett nytt material i Publish, lägger till basinformation, relaterat material m.m. och klickar på Spara och fortsätt längst ner till höger på sidan.
Om du redan har ett utkast letar du upp det i Publish och klickar på trepunktsmenyn för att direkt välja Distribuera.

Observera att det också med aktiverad kryssruta kommer att skickas mejl till era egna kontakter, ifall det har lagts till kontaktlistor i distributionsinställningarna. Om du inte vill att det ska skickas några mejl överhuvudtaget, behöver du säkerställa att inga kontaktlistor har valts under E-postdistribution.

Även när du bakdaterar med mer än 2 dagar kommer det inte att skickas ut några mejl till följare eller bevakare, oavsett om du har aktiverat kryssrutan eller inte. 

Läs mer om Publish i våra Guides
eller lär dig mer om när det skickas ut mejl med det du publicerar.