Via funktionen Skicka exklusivt som du hittar under Contacts kan du skicka förhandsinformation till utvalda mottagare, mejla ett utkast till en kollega för korrekturläsning, eller lägga in din egen mejladress för att få en förhandsvisning av mejlet innan det skickas ut vid publicering.

Du börjar med att skapa ditt material i Publish och sparar det som utkast utan att publicera.

För att använda Skicka exklusivt går du i på Contacts > Kontaktlistor, där du hittar knappen Skicka exklusivt. Klicka på Mottagare i Till fältet för att lägga till listor eller enstaka kontakter. Förslag visas medan du skriver. Klicka för att välja en lista eller kontakt, eller använd returknappen på ditt tangentbord för att lägga till det markerade förslaget. Därefter klickar du på Bifoga material och bifogar ditt utkast.

Om du vill kan du även bifoga ett ämne och personligt meddelande, men det går lika bra att lämna dessa fält tomma.

När du till sist klickar på Skicka exklusivt kommer ditt material att skickas ut på mejl, men inte läggas upp i nyhetsrummet. Det kan vara bra att börja med att skicka till dig själv bara, så du får möjlighet att kolla om allt ser bra ut innan du skickar till fler mottagare.

Du kan även nå funktionen Skicka exklusivt direkt från sidan där du redigerar t.ex. ett pressmeddelande, genom att klicka på knappen Skicka exklusivt.

Ett annat sätt att använda Skicka exklusivt kan vara att skicka redan publicerat material till fler mottagare.

Lär dig mer om Contacts i våra Guides
eller läs när det automatiskt skickas ut mejl med publicerat material

Se även:
Kan jag schemalägga ett pressmeddelande via Skicka exklusivt?