Efter att du uppdaterat ett material som redan finns publicerat, händer det ibland att sociala medier som Facebook eller LinkedIn fortsätter att visa den gamla versionen. Du kanske har ändrat rubriken, eller bytt huvudbild, men ändringarna slår inte igenom när du delar materialet på sociala medier

Detta händer vanligtvis på grund av att någon redan har delat ditt material där. Vid det tillfället sparade sociala mediesajten den ursprungliga versionen lokalt på sin server. Och hämtar nu sin visning av innehållet därifrån, varje gång som samma länk delas, istället för att ladda den uppdaterade versionen från Mynewsdesks servrar.

I de flesta fall går det att uppdatera visningen av materialet på sociala medier genom att dela, eller uppdatera, ditt inlägg med en förändrad länk – en URL som avviker från den som tidigare delats, men ändå länkar till samma sida.

Du kan uppnå det genom att i slutet av länken lägga till /?, följt av valfritt tecken; till exempel: /?x
Så för den här sidan, t.ex, istället för
https://help.mynewsdesk.com/sv/faq/sociala-medier-visar-inaktuellt-innehall
kan du dela följande:
https://help.mynewsdesk.com/sv/faq/sociala-medier-visar-inaktuellt-innehall/?x

En del sociala mediesajter erbjuder även speciella debug-funktioner.
För inlägg på Facebook finns det en anpassad Facebook Sharing Debugger funktion, där du klistrar in URL:en vars innehåll du vill uppdatera, och klickar på debug.
– LinkedIn tillhandahåller en liknande funktion med LinkedIn Post Inspector.
– Twitter uppdaterar vanligtvis av sig själv (fast det kan ta ett tag), men du kan även testa Twitter Debugger funktionen.
Fördelen med att använda sådana debugger funktioner istället för att ändra URL:en, är att det inte bara uppdaterar ditt inlägg, utan även delningar som genomförs av andra användare på sociala mediesajten.

Se även:
How to publish a press release, news or blog post
Kan jag uppdatera ett material som redan publicerats?
Hur skickar jag redan publicerat material till fler mottagare?