För att lägga till bilder i ett pressmeddelande går du till Publish > Pressmeddelanden och klickar på rubriken för pressmeddelandet, eller väljer Redigera via menyknappen (tre punkterna).

Det finns tre olika sätt att lägga till bilder i ett pressmeddelande, en nyhet eller ett blogginlägg:

Huvudbild
Under Huvudbild lägger du in den bilden du vill använda som huvudbild. För att ladda upp en ny bild, klickar du i bildrutan och väljer från din dator. Du kan även dra in bilden i bildrutan via drag and drop så laddas den upp direkt.

Huvudbilden läggs även till i bildbanken under Publish > Media > Bildbank. Om bilden redan finns uppladdad i eran bildbank, hämtar du den därifrån genom att klicka på knappen Välj en bild från din bildbank.

Huvudbilden kommer att visas längst upp i pressmeddelandet, samt i listvyer, som till exempel resultat i sökmotorer, flöden på sociala medier eller på Mynewsdesk Stories. Däremot kommer den inte att läggas upp som nerladdbar.

Relaterad media
I avsnittet Relaterad media klickar du för att ladda upp eller lägga till en eller flera bilder från din bildbank.
Om du (i sista steget när du bekräftar publiceringen av pressmeddelandet) bekräftar det förinställda valet att publicera dina relaterade material, kommer dessa bilder även att publiceras på var sin egen sida under Mediearkiv i ditt nyhetsrum. Där kommer de – såvida du inte har valt All rights reserved som bildlicens – att förses med en funktion för nedladdning.

I brödtexten
Du kan också infoga bilder i själva brödtexten. Klicka först där bilden ska placeras i texten, och sedan på bild-ikonen i brödtextens menyrad, för att lägga till önskad bild.

Om du sedan vill ändra storleken, klickar du på bilden, och rör muspekaren till nedre höger hörn av bilden tills den visas som en pil. Då klickar du och drar med nedtryckt musknapp bilden till önskad storlek.

Fördelen med att infoga bilder i brödtexten är att du kan placera dem på olika ställen i texten. Men tänk på att ifall de ska vara nedladdbara, behöver du dessutom lägga till dem under Relaterat material (se ovanför).

Bildhantering är bara tillgänglig i våra betalabonnemang.

Se även:
Vad betyder PUBLICERAD och ANVÄNDS i Bildbanken?
Publish an image