Det är inte nödvändigt att manuellt lägga till en PDF med samma innehåll som ditt pressmeddelande, nyhet eller blogginlägg, eftersom vårt system automatiskt skapar en sådan PDF. Besökare av ditt nyhetsrum kan ladda ner den genom att klicka på ikonen för nedladdning som visas under rubriken på det publicerade materialet.

Fast ibland passar det bra att lägga till annat innehåll i PDF format i dina stories, som t.ex. en flyer, informationsgrafik, broschyr m.m.

När du redigerar ett pressmeddelande, en nyhet eller ett blogginlägg, klickar du på Lägg till relaterad media i avsnittet Relaterad media. Som Materialtyp väljer du Dokument från drop-down-menyn. Klicka för att ladda upp din PDF. Markera den (eller möjligtvis fler dokument) genom att klicka på rutan så att dokumentet visas som valt, bekräfta sedan via knappen Färdig

Fortsätt att redigera ditt material (mer information hittar du i vår guide Publish a press release, news or blog post).

I det sista steget när du publicerar, efter att du har klickat på Fortsätt för att publicera knappen, ser du till att det står som markerat att publicera relaterat material samtidigt som ditt pressmeddelande, nyhet eller blogginlägg.

Då publiceras dokumentet med PDF filen i nyhetsrummets Mediearkiv. Du kan redigera det under Publish > Media > Dokument. För att möjliggöra nedladdning av filen ska den valda licensen för dokumentet inte vara All rights reserved.

Istället för att ladda upp dokumentet i avsnittet Relaterad media, kan du även börja med att skapa det direkt under Publish > Media > Dokument (spara antingen som utkast, eller publicera på en gång), och sedan lägga till det som Relaterad media.

När du är inloggad som press officer på ditt nyhetsrum, kan du testa att ladda ner PDF filen via förhandsgranskningen av pressmeddelandet. Men observera att dokumentet pga. tekniska skäl behöver publiceras innan filen kan visas och laddas ner av journalisterna som besöker nyhetsrummet.

När det gäller e-post som skickas från Mynewsdesk, för att hålla mejlen så ‘lätta’ som bara möjligt, och för att uppnå bästa möjliga resultat med e-post-leveransen, bifogas det i ett tekniskt perspektiv inte någon PDF (eller annan typ av fil) i själva mejlet, utan den tillhandahålls via nedladdning från Mediearkivet i ditt nyhetsrum.

Se även:
Publish a press release, news or blog post
Introduction to Publish
På vilka sätt kan jag lägga till bilder i ett pressmeddelande?
Kan jag uppdatera ett material som redan publicerats?