För att lägga till en video i ett pressmeddelande går du till Publish > Pressmeddelanden, och fortsätter genom att klicka på Skapa ny, eller väljer Redigera från trepunktsmenyn för ett redan befintligt pressmeddelande.

Det finns två olika sätt att lägga till en video i ett pressmeddelande, en nyhet eller ett blogginlägg:

A) Lägga till video som Relaterad Media
Om du förfogar över video-filen, kan du ladda upp och publicera den på Mynewsdesk, och lägga till den som relaterad media:

1. I avsnittet Relaterad media klickar du på Lägg till relaterad media
2. Under Materialtyp väljer du Videor
3. Klicka på Ladda upp film för att ladda upp en fil från din dator eller/och
4. Välj en eller flera videor för att lägga till som Relaterad media
5.
I sista steget innan du bekräftar publiceringen av pressmeddelandet, säkerställer du att rutan är markerad där det säger att du kommer att Publicera relaterade material, och de relaterade videon publiceras i Mediearkivet i ditt nyhetsrum.
6. Ifall du vill redigera videoinformationen, kan du ordna det under Publish > Media > Videor.

B) Bädda in video i brödtexten
Om du redan har publicerat din video (antingen på Mynewsdesk eller en annan platform, som Youtube), kan du bädda in videon på följande vis:

1. Kopiera inbäddningskoden för videon
2. Placera muspekaren i brödtexten där du vill infoga din video
3. Klicka på Infoga video knappen i brödtextens menyrad
4. Klistra in inbäddningskoden
5. Bekräfta via Infoga knappen

Se även:
Var hittar jag inbäddningskoden för en video?
På vilka sätt kan jag lägga till bilder i ett pressmeddelande?