I Nyhetsrumsinställningar (i menyn under kugghjulet) hittar du följande två textfält:

Din Företagsbeskrivning visas, så som andra företagsuppgifter, på startsidan av ditt nyhetsrum. (För att se startsidan av ditt nyhetsrum, klickar du på ditt namn i övre högra hörn och väljer Gå till Newsroom.)

Din Företagsbeskrivning som ”boilerplate” kommer att visas som företagets signatur i dina pressmeddelanden. Genom att lägga till en boilerplate i Nyhetsrumsinställningarna, skapar du en förinställd boilerplate, som kommer att läggas till automatiskt i pressmeddelanden som skapas från och med nu.

Varje gång du skapar ett pressmeddelande, har du möjlighet att redigera eller byta ut den förinställda boilerplaten för att anpassa den till det aktuella ämnet. För att ordna det, klickar du på knappen Expandera i avsnittet Boilerplate längst ner på sidan där du redigerar pressmeddelandet.
Ifall fältet Boilerplate i pressmeddelandet lämnas tomt, visas boilerplaten som definierats i Nyhetsrumsinställningarna (om befintlig).

En boilerplate visas bara i pressmeddelanden, men inte i nyheter, blogginlägg m.m.

Din boilerplate visas också i alla mail som skickas ut med ditt pressmeddelande. Mail till egna kontakter (förutom abonnerade mail till följare) visar därutöver längst ner i mailet även Företagsbeskrivningen samt en inbjudan till att följa nyhetsrummet.

Det går bra att använda samma text både som Företagsbeskrivning och boilerplate. Men om du vill variera, kan du t.ex. i Företagsbeskrivningen sammanfatta vad din verksamhet erbjuder och vad ni är bäst på. Och i boilerplaten fokusera på viktiga fakta om ditt företag som journalister behöver känna till.

Se även:
Find the most basics settings for your Newsroom
Publish a press release, news or blog post
Pressmeddelande, nyhet eller blogginlägg – vad är skillnaden?
Var syns sammanfattningen?